Hillewaere On Tour brengt missie, opleiding en focus op welzijn naar alle kantoren

11 sep. 2023
Algemeen, 
Pers & publiciteit
Header hillewaere on tour

Om onze groei te vieren en onze medewerkers te belonen voor alle inspanningen, trokken we vorige week met Hillewaere ‘on tour’. Door de vele overnames van de voorbije maanden, groeide ons personeelsbestand in geen tijd uit tot maar liefst 200 medewerkers. Om van hen één ploeg te smeden die dezelfde missie en visie onderschrijft, kregen al onze kantoren bezoek van onze ‘gewrapte Hillewaere bus’. “Onze medewerkers zijn onze belangrijkste troef”, zegt onze Change Manager Dimitri Maenhoudt. “Dus willen we hen nog beter leren kennen en in hun welzijn investeren.”

Onze omzet groeide dankzij de verschillende overnames van 3 miljoen naar 27 miljoen euro. Sinds maart vorig jaar kwamen er namelijk negen kantoren bij die helemaal bij het DNA van ons bedrijf passen. Om alle nieuwkomers en onze collega’s beter te leren kennen en met elkaar in contact te brengen, bezochten we met een gewrapte bus alle kantoren en werd iedereen in het Hillewaere-DNA ondergedompeld.
“Met Hillewaere On Tour gingen we zelf naar onze medewerkers in plaats van hen naar ons te laten komen. De bus stond ons ook toe om medewerkers van verschillende kantoren uit dezelfde regio met elkaar in contact te brengen. Hoe beter iedereen elkaar leert kennen, hoe beter ze kunnen samenwerken en elkaar ondersteunen. Verzekeringen en vastgoed zijn twee verschillende sectoren die soms ook met elkaar verweven zijn. Maar door hen met elkaar in contact te brengen, kunnen ze van elkaar leren en elkaar versterken.” Dimitri Maenhoudt, Change Manager Hillewaere Groep

Beste investering

De groepsdynamiek aanzwengelen was niet de enige missie van onze Hillewaere ‘on tour’. Alle medewerkers werden tijdens deze vijfdaagse tour op een speelse manier ondergedompeld in onze bedrijfscultuur. Dat zorgt ervoor dat iedereen dezelfde missie en waarden deelt. Per dag werden medewerkers van telkens twee van onze kantoren per regio die op de planning staan met mekaar gemengd. Op het hoofdkantoor in Turnhout werden de teams van de shared services en vastgoedmensen onder mekaar gemengd.

“Investeren in mensen is de beste investering die een bedrijf kan doen. Zij zìjn het bedrijf en zorgen ervoor dat onze klanten kunnen blijven rekenen op onze vertrouwde en kwaliteitsvolle dienstverlening. Zo zijn zij steeds zeker van de meest professionele aanpak en worden wij gedreven door het uitstekende resultaat daarvan.” Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep

"Niet storen"

Om te blijven investeren in de kennis van onze medewerkers, lanceerden we ook een nieuw ‘learning management systeem’. Al onze 200 medewerkers zullen zich kunnen aanmelden op een? online platform waarop ze op eigen tempo cursussen, opleidingen en leertrajecten kunnen volgen en delen. Ze zullen die ook naar eigen wens en behoeften kunnen bijwerken op verschillende formats, zoals video's, e-books, webinars, podcasts, audio maar ook presentaties.

“Vrijwel alles maakt vroeg of laat de stap van de 'echte' wereld naar de online wereld, dus kan ook het ‘leren’ niet achterblijven. Onze eerste doelstelling is het leren toegankelijker te maken gebruikmakend van de nieuwste technologieën. Doorslaggevend daarbij is ook om onze werknemers daarvoor tijd en ruimte te gunnen, zodat ze in hun eigen ontwikkeling kunnen investeren. Daarom krijgt iedereen een 3D-geprint mannetje dat een niet storen-lampje vasthoudt. Door dat aan hun computerscherm te bevestigen, geven ze hun collega’s het signaal dat ze zich willen kunnen focussen zonder onderbroken te worden.” Dimitri Maenhoudt, Change Manager Hillewaere Groep

Loskomen van kantoor

Nog een missie van onze Hillewaere On Tour was het delen van de resultaten van de medewerkersbevraging die we in samenwerking met AG Health uitvoerden. 85% van de medewerkers vulde die in, zodat op organisatieniveau enkele duidelijke aandachtspunten geformuleerd konden worden.

“Deconnecteren, fysieke activiteit en werkdruk zijn de drie zaken waarvoor we op aangeven van onze medewerkers de komende maanden extra aandacht zullen besteden. We willen met deze actie het startschot en juiste signaal geven. We halen hen uit hun kantoor en vanachter hun bureau om elkaar als één ploeg te ondersteunen. Door bijvoorbeeld de puzzel die ze op de bus samen zullen maken mee te geven en een plaats in hun kantoor te geven, hopen we dat ze er tijdig aan herinnerd worden dat ze zeker ook eens mogen loskomen van hun bureau. Want een werknemer die goed in z’n vel zit gaat ook beter presteren. En daar wordt niet alleen hijzelf maar ook ons bedrijf en onze klanten beter van.” Dimitri Maenhoudt, Change manager Hillewaere Groep

Dit bericht werd opgepikt door de pers, onder andere door:

Gerelateerde artikelen

2000 X1127 lancering Christies062023 V3

Hillewaere Groep wordt exclusieve licentiehouder voor Christie's International Real Estate

Algemeen, 
Pers & publiciteit
We worden met Hillewaere Groep voor de komende 10 jaar de exclusieve licentiepartner van Christie's International Real Estate. Dit betekent dat we, als jarenlange gevestigde waarde in het residentieel vastgoed, als enige het exclusieve aanbod luxevastgoed op de Belgische markt mogen brengen onder het label Christie's International Real Estate. Tegelijkertijd krijgen we ook toegang tot het internationale netwerk van Christie's International Real Estate. 
Hillewaere Dock3 85 min

Ons Hillewaere feest: the aftermovie

Algemeen

Dit was ons Hillewaere feest. Een schitterende avond tijdens welke we samen reflecteerden over waar we vandaag staan en hoe we ons toekomstbeeld zien. Om nadien uiteraard ook een fantastisch feestje te bouwen met ons Hillewaerdig topteam. De toekomst creëren door hem zelf uit te vinden, dat is #helemaalhillewaere. Let's redefine brokerage.

DSC 2423 Edit

Hillewaere Verzekeringen verhuist naar nieuw kantoor in Genk

Algemeen, 
Pers & publiciteit
Hillewaere Verzekeringen Genk verhuist naar de Jaarbeurslaan op een strategische locatie waar meerdere bedrijven huizen. Sinds 2021 zijn we met Hillewaere Verzekeringen actief vanuit Genk door de overname van Duwel & Partners die voorheen onder die naam terug te vinden was aan de Pastoor Raymaekerstraat. Het gebouw is ontworpen met het oog op duurzaamheid met energiezuinige systemen en veel natuurlijke lichtinval die bijdraagt aan een gezonde werkomgeving voor de medewerkers. ​Kantoor Genk komt hiermee onder de vleugels van ons Hasseltse kantoor en bouwt zo meteen de regionale Limburgse hub mee uit.