Voorzie ook uw expats van een kwalitatief en volwaardig sociaal vangnet.

Bij langdurige periodes in het buitenland zijn er diverse aandachtspunten. Indien er bovendien gewijzigd wordt naar het expat-statuut is er zeker een specifieke aanpak nodig en dient een expat-polis opgestart te worden. Een dergelijke expat-polis is een internationale ziekteverzekering met bijkomende optionele waarborgen. Naast het expat-statuut is er ook het impat-statuut.

Bij definitief of langdurig vertrek naar buitenland of bij een expat-statuut komen de volgende vragen aan de oppervlakte. 

Mutualiteit: is er nog recht op ziekteverzekering?

Meestal neemt de ziekteverzekering een einde bij het einde van het domicilie in België of bij langdurig verblijf in buitenland. Maar wat is er voorzien in het sociale zekerheidssysteem van het nieuwe land?

Dekking ziektekosten/hospitalisatiekosten

De hospitalisatieverzekering kan ook in additie op de tussenkomst door de mutualiteit, dus dit aspect dient nagegaan te worden.

Wat met reisverzekeringen?

Een belangrijk aandachtspunt aangezien er in een normale reisbijstand-polis slechts dekking is voor 3 opeenvolgende maanden in het buitenland. Afhankelijk van de verzekeraar kan er eventueel gekozen worden voor een formule tot maximaal 6 opeenvolgende maanden in het buitenland. Ook hier speelt de tussenkomst door de mutualiteit.

Wat met wettelijke aansprakelijkheid?

In de familiale verzekering is er geen dekking voor verblijf langer dan x maanden, verschillend in periode van verzekeraar tot verzekeraar. Dit kan mogelijks ook opgenomen worden in een expat-polis.

Hoe kan de waarborg arbeidsongeschiktheid geregeld worden? En wat met verdere pensioenopbouw?

Dit dient case per case geanalyseerd te worden. Een aantal parameters zijn hierbij belangrijk.

Wij bespreken graag met u de diverse aandachtspunten bij een langdurige periode of definitief verblijf in het buitenland.

Wenst u bijkomende informatie over onze oplossingen?

Vul dan het onderstaande contactformulier in. Op basis van deze gegevens zullen we als adviespartner uw aanvraag onderzoeken. We nemen weldra contact met u op om uw aanvraag verder te bespreken.
U kan meerdere antwoorden selecteren.
U kan meerdere antwoorden selecteren.
Op welk telefoonnummer kunnen we u het beste bereiken?
Op welk e-mailadres kunnen we u het beste bereiken?
Uw gegevens worden bewaard. Check onze privacy policy.