Beloon uw medewerkers voor hun extra inspanningen met een variabele bonus.

"Loon naar werken”. Dat is exact waar een goed opgezet bonusplan naar streeft. Een beloning voor wie een extra inspanning levert en bovendien fiscaal gestimuleerd.

Het bonusplan bestaat al vele jaren en biedt interessante mogelijkheden bij het toekennen van een variabele bonus. De doelstellingen die u als werkgever formuleert, moeten opnieuw objectief meetbaar zijn, maar een goed onderbouwde kwalitatieve doelstelling is niet onmogelijk. Bovendien moet het bonusbedrag niet voor alle aangeslotenen identiek zijn. Ook de fiscaliteit van dit erg flexibele beloningssysteem is bijzonder interessant, want de stortingen worden gelijkgesteld met werkgeverstoelagen in een groepsverzekeringsplan.

Tegenover deze unieke flexibiliteit en fiscaliteit staan 2 belangrijke zaken.

De verdiende bonus is niet onmiddellijk beschikbaar voor de werknemer

Een bonusplan volgt hierin de logica van een gewone Groepsverzekering die doorgaans afloopt op 67 jaar of bij effectieve pensionering. Weet echter dat de gelden in het bonusplan wel kunnen worden gebruikt voor de financiering van vastgoed (kopen, bouwen , verbouwen, behouden) in de Europese Economische Ruimte. Deze mogelijkheden zijn erg interessant en daarom ook steeds populairder. 

Lees meer over vastgoedfinanciering via tweede pensioenpijler via deze link.

De stortingen in een bonusplan moeten de fiscale maximumgrens van de “80%-regel” respecteren

Dit is een redelijk technisch verhaal dat er finaal op neerkomt dat u als werkgever niet zomaar ongelimiteerd aanvullend pensioen mag opbouwen voor een werknemer. Om de stortingen te kunnen aftrekken als kost, moet nagekeken worden of de betrokken storting er niet toe leidt dat een te hoog aanvullend pensioen wordt opgebouwd. Dit soort zaken volgen we bij Hillewaere Verzekeringen in samenspraak met de verzekeraar graag voor u op.

De cijfers uit onderstaand voorbeeld spreken voor zich. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat de gestorte bonus direct wordt uitbetaald.

Bonusplan


Lees ook ons volledig dossier over 6 slimme manieren om uw medewerkers extralegaal te verlonen via deze link.

Wenst u bijkomende informatie over onze oplossingen?

Vul dan het onderstaande contactformulier in. Op basis van deze gegevens zullen we als adviespartner uw aanvraag onderzoeken. We nemen weldra contact met u op om uw aanvraag verder te bespreken.
U kan meerdere antwoorden selecteren.
U kan meerdere antwoorden selecteren.
Op welk telefoonnummer kunnen we u het beste bereiken?
Op welk e-mailadres kunnen we u het beste bereiken?
Uw gegevens worden bewaard. Check onze privacy policy.